Porta Potty Rental in Apache Junction, AZ
Need a porta potty in Apache Junction? Call and we connect you with an independent local operator who serves Pinal County. Pinal County sets no toilet ratio in its event ordinance, so OSHA covers jobsites and the county wants your toilet count 2 weeks before an event.
Call for quotes: (888) 788-1197CountyPinal
JurisdictionApache Junction is an incorporated city in Pinal County.
Official sitewww.apachejunctionaz.gov
We have not yet verified Apache Junction's own special event restroom rules. Ask the city special events office before you plan a public event.
Rules that apply in Apache Junction
| Source | What it says |
|---|---|
| OSHA 29 CFR 1926.51(c), Table D-1 | Construction sites: 1 toilet for 20 or fewer workers; 1 seat and 1 urinal per 40 workers at 20 or more; 1 seat and 1 urinal per 50 workers at 200 or more. |
| Pinal County Ord. 2.151.040 | Small special events apply 60 days ahead; large events (1,000+ participants) apply 120 days ahead. The ordinance sets no toilet ratio. |
| Pinal County Environmental Health Special Event Notification | Submit at least 2 weeks before the event, list the number of toilets, and map the restroom locations. |
| 2010 ADA Standards 213.2 Exception 3 | Where single-user portable toilets are clustered, at least 5% of the units in each cluster must be accessible, rounded up. 20 units means 1 accessible unit; 21 units means 2. |
Summaries checked against the source on 2026-11-03. Always confirm with your permitting office.
Nearby areas
- Gold Canyon, about 7 miles straight-line
- Queen Creek, about 12 miles straight-line
- Gilbert, about 14 miles straight-line
- Mesa, about 16 miles straight-line
Popular uses in Apache Junction
Full service area | Unit types
Last reviewedNovember 3, 2026. Rules are summarized from the linked government and industry sources. We re-check them before each update. See our editorial policy.